http://www.radesavic.com/wp-content/uploads/2017/01/03.jpg
http://www.radesavic.com/wp-content/uploads/2017/01/02.jpg
http://www.radesavic.com/wp-content/uploads/2017/01/01.jpg

O meni

Rade Savić je rođen 27. aprila 1984. godine u Gornjem Milanovcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Po zanimanju je tehničar za biotehnologiju. Danas zivi u Smederevu. Zaposlen je u firmi Du Integral, a radi i kao šef obezbeđenja u elitnom restoran „Đurđevi vajati“ koji se nalazi na obali Dunava. Nedavno je dobio i zvanje telohranitelja, privatnog detektiva i agenta obezbeđenja.

Radetovi sportski počeci se vezuju za atletiku. Ovaj sport je trenirao od svoje devete do šesnaeste godine, i to vrlo uspesno, osvojivši preko 30 priznanja. Oprobao se i kao desno krilo u mlađim selekcijama FK Takovo, ali je, ipak, odlučio da svoju sportsku karijeru gradi u Powerlifting-u, sportu snage. Izabrao je disciplinu bench press…ili je ona izabrala njega. Naime, kao dečak od 16 godina otišao je u teretanu, legao na bench klupu i podigao teret od 145 kg, iznenadivsi sve prisutne. Za trenere i celokupno Radetovo okruženje je to bilo neshvatljivo i do tada nezabeleženo.

U svojoj 17. godini je već postao prvak Srbije u bench press-u podigavši, na takmičenju u Vršcu, teret od 230 kg i oborivši državni juniorski rekord. Do danas je apsolutni držvni prvak i rekorder bio sedam puta, osvojio je više od 50 medalja i pehara. Na poslednjem održanom seniorskom Prvenstvu Srbije u Powerlifting-u, u Knjaževcu, podigao je 340 kg i time postavio novi državni seniorski rekord ostavivši iza sebe drugoplasiranog koji je podigao 250, kao i trećeplasiranog sa podignutim teretom od 200 kg.

U novembru 2011. godine Rade Savić je na Svetskom prvenstvu GPC Federacije osvojio dve zlatne medalje i zvanično postao najjači čovek na planeti. Dvostruko najjači. U Raw bench press-u u kategoriji preko 140 kg postao je svetski rekorder i apsolutni pobednik. Nakon ove titule i svetskog rekorda u disciplini bench press bez opreme, Rade trijumfuje i postaje svetski šampion i apsolutni pobednik i u disciplini bench press sa opremom do 140 kg. U ovoj disciplini je, takođe, podigao težinu od 340 kg. Drugoplasirani je podigao 15 kg manje, a trećeplasirani se zadržao na težini od 310 kg. Sa svojih 190 cm i 140 kg, na treninzima, bez ikakvih problema, podiže teret od 360 kg. Rade je i ove 2012 ovog meseca dokazao svoju dominaciju u svojoj kategoriji i osvojio zlatnu medalju na evropskom prvenstvu i oborivši sopstveni svetski rekord podignuvši čak 370kg. Spreman je i za nove izazove i želi da njegovi rezultati i uspesi budu dobra osnova za dalju afirmaciju i lepu budućnost ovog sporta, kao i za motivaciju većeg broja mladih ljudi da se oprobaju u Powerlifting-u i krenu šampionskim koracima ka vrhu.

Rade Savic Bench Press POWER LIFTING – World Champion

WEB SITE: http://www.radesavic.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/rs.benchpress
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/rade.savic
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCk11MYO3_5nBX48C2FY6ZxQ