Svetski šampion u „power liftingu”

Svetski šampion u „power liftingu” Rade Savić apsolutni pobednik na evropskom sajmu sporta

Na evropskom sajmu sporta koji je održan u Budimpešti Rade Savić se ponovo popeo na pobedničko postolje i još jednom pokazao svoju nadmoć u benč presu.

On je podigao 285 kilograma. Posle apsolutne pobede na prvenstvu Balkana ovog meseca, svetski šampion u benč presu porvrdio je evropski uspeh na ovom najvećem sajmu sporta pod nazivom „Fitparade’’.

Sajam se tradicionalno održava već trinaest godina, okupio je u Budimpešti oko 1.500 takmičara iz cele Evrope u 50 različith sportova. Rade Savić je nastupio u kategoriji benč pres, i od 100 prijavljenih takmicara, ostvario ubedljivu pobedu sa podignutih 285 kg. Rade je u ovoj kategoriji zablistao, dok je drugoplasirani takmičar podigao 220 kilograma, a trećeplasirani 215 kilograma.

Prethodno se Rade Savić dokazao i kao apsolutni pobednik Balkana, na takmičenju održanom u Crnoj Gori početkom oktobra, gde je postavio i neoborivi nezvanični svetski rekord u WUAP federaciji sa podignutih 277,5 kilograma. Na takmičenju je bilo 80 učesnika, a Rade Savić je samo još jednom potvrdio svetski rekord koji je zvanično proglašen u Českoj u maju ove godine, sa podignutom kilažom od 265 kilograma.

Pobeda na sportskoj olimpijadi u Budimpešti, kako kaže Rade Savić, je samo priprema za zvanično proglašenje svetskog rekorda već nedostižnog rezultata na narednim evropskim i svetskim takmičenjima i juriš na nove zlatne medalje.