Svetski šampion i rekorder

Rade Savić novi svetski šampion i rekorder

Zadovoljstvo nam je da objavimo da je Rade Savić postao prvak sveta GPC federacije u disciplini RAW bench press u kategoriji preko 140 kg. Ovom prilikom je postavio i novi svetski rekord koji je za 35kg veći nego prošlogodišnji i iznosi 260kg. Za kraj, naš šampion je osvojio i titulu najjačeg tog dana na šampionatu.

Rade je u prvom pokušaju podigao 250kg i nakon toga su ga sudije pozivale da provere da li ima nešto od opreme na sebi. Usled jezičke barijere, Rade je tek tad saznao neka nova pravila: da ima samo minut za pripremu, da se pravi veća zadrška na grudima, i još neke stvari oko dokumentacije. U drugom pokušaju je podigao 260kg, dok je u trećem pokušao da podigne 270kg što mu nije pošlo za rukom.

Mnogo su mi držali teg na grudima, i mnogo sam pravio pauzu između pokušaja, bilo je dosta takmičara pre mene i samim tim nisam mogao da ostvarim taj rezultat-Kaže Rade Savić
Nećete verovati, nakon podignutih 250kg, ostali takmičari su odustajali od svojih pokušaja.

Drugoplasirani je podigao 245kg, a trećeplasirani  232,5 kg.

Osećam se savršeno, težak sam 138kg i spreman sam za drugo poluvreme. Više ne mislim o raw disciplini, sada se oporavljam i spremam za disciplinu bench press sa opremom, koja se održava 16.11.

Iskreno se nadamo da će sve biti kako treba, a da će proces oporavka i održavanje kilaže proteći kako je planirano.

Pratite nas i dalje, jer Vas uskoro očekuju snimak i fotografije sa ovog nastupa.